K podzimu patří dýně
Já mám ráda dýni jen ve sladkých receptech. Dýňovou polévku třeba vůbec nemusím. Připravila jsem pro vás recept na nadýchané dýňové sušenky. Je to opět nenáročný recept bez vážení surovin.
Suroviny:
- 1,5 hrnku dýňového pyré
- 1 vejce
- 100 g změklého másla
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- 3 lžíce kokosu
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička sody
- špetka soli
Připravíme si dýňové pyré. Dýni omyjeme (neloupeme!) a nakrájíme na kostky. Vaříme ve vodě 15 minut. Poté část vody odlejeme a mixujeme ponorným mixérem, tak aby vzniklo pyré (hustota jako třeba dětská přesnídávka). Budeme potřebovat 1,5 hrnku pyré. Necháme vychladnout.
Nejdříve smícháme změklé máslo, cukr, kokos a vejce. Přidáme dýňové pyré. Nakonec přisypeme mouku, prášek do pečiva a sodu. Necháme alespoň hodinu odpočinout v ledničce. Pomocí lžiček tvoříme hrudky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Teplem se hezky roztečou, není třeba nijak tvarovat.
Pečeme na 190 stupňů, cca 11 minut.