Troubu využívám častěji než sporák. Jídlo se peče většinou samo a hlavně je to zdravější.
Dnešní krůtí placky vznikly metodou “co dům dal”. Suroviny, které jsem použila, máme doma vždy.
Suroviny:
cca 300g krůtího masa
2 vejce
1 mozzarella (125g)
malý kousek celeru
červená paprika
1 vrchovatá lžíce solamylu
sůl
Postup:
Maso, mozzarellu i papriku nakrájíme na drobné kousky. Celer nastrouháme najemno. Vše dáme do mísy a přidáme vajíčka, solamyl a sůl. Dobře zamícháme.
Na plech, vyložený pečícím papírem, tvoříme hromádky z připravené směsi.
Pečeme v troubě, vyhřáté na 190 stupňů. Čas pečení 35 minut.
K plackám se skvěle hodí jakýkoli jogurtový dresing ?
Dobrou chuť!