Jahody a kokos jsou ideální kombinace.
Vyzkoušejte tento nepečený dort. Jednoduchý recept a úspěch je zaručen.
Suroviny:
dlouhé piškoty
300g jahod (použila jsem mražené)
500g tvarohu
380g zakysané smetany (dva kelímky)
40g želatiny (dva sáčky) nebo agar
5 lžic třtinového cukru
5 lžic strouhaného kokosu + na posypání
Postup:
Dno formy jsem si vyložila potravinovou fólii a uložila jsem vrstvu piškotů.
Mražené jahody a 200 ml vody jsem rozmixovala ponorným mixérem. Mezitím jsem si připravila 20g želatiny podle návodu. Pyré smícháme se želatinou a navrstvíme na piškoty.
Připravíme si tvarohovou směs se smetanou, cukrem a kokosem. Také smícháme s 20g želatiny.
Směs přidáme na jahodovou vrstvu. Lehce posypeme kokosem, případně ozdobíme plátky jahod.
Hotový dort dáme na několik hodin ztuhnout do lednice.
Dobrou chuť!