Chilli con carne bez chilli.
Chutná skvěle s rýží, chlebem nebo i s tortilla chipsy.
Suroviny:
450 g mletého masa (směs hovězího a vepřového)
1 plechovka červených fazolí
1 plechovka krájených rajčat
1 malá plechovka kukuřice
115 g rajčatového protlaku
10 g hořké čokolády (1 řádek)
0,5 litru vývaru (nebo vody)
2 lžíce oleje
sůl, pepř, stroužek česneku
Postup:
Mleté maso orestujeme na oleji. Přidáme krájená rajčata a fazole. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Podlijeme vývarem a do něho rozmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou 20 minut.
Nakonec přidáme kukuřici a kousky čokolády. Necháme ještě 5 minut prohřát.
Dobrou chuť!