Domácí zmrzlina ze dvou surovin.
Stačí vyšlehat šlehačku a smíchat s kondenzovaným mlékem. Další ochucení je už na vás…
Přidejte rozmixované ovoce, mleté oříšky nebo nastrouhanou čokoládu.
Suroviny:
397 g zahuštěného kondenzovaného mléka (Salko)
400 g smetany ke šlehání
300 g borůvek
Postup:
Smetanu vyšleháme v robotu (přibližně 5 minut). Mezitím si v míse smícháme kondenzované mléko a rozmixované borůvky. Přidáme šlehačku a jemně spojíme lžíci. Nalejeme do nádoby vhodné do mrazáku a počkáme až směs zmrzne – zabere to pár hodin.
Před podáváním doporučuji vyndat z mrazáku 5 – 10 minut předem, ať zmrzlina povolí a lépe se pak servíruje.
Dobrou chuť!