Recepty

Dýňový chlebíček s jablky

Podzim je ve znamení dýní a jablek.
Dýňový chlebíček vás překvapí a doufám, že ho zařadíte mezi vaše oblíbené podzimní recepty. Jednoduchá příprava a žádné složité suroviny jako jste u mě zvyklí.

Suroviny:
300 g dýně hokaido
2 vejce
70 g rozpuštěného másla
80 g třtinového cukru
2 lžičky skořice
200 g hladké mouky
2 lžičky jedlé sody, špetka soli
2 jablka

Postup:
Dýni zbavíme semínek, neloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, zalejeme vodou (aby byla dýně pod hladinou) a vaříme 10 minut. Poté scedíme vodu a dýni rozmixujeme ponorným mixérem na pyré.
Do mísy dáme rozpuštěné máslo, pyré, vejce, cukr a dobře rozmícháme. Přidáme mouku, sodu, sůl a skořici. Opět vše spojíme , nejlépe metličkou, v hladké těsto.
Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem a nalejeme do ní těsto. Jablka si nakrájíme na plátky a poklademe na povrch těsta.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů, čas pečení je 50 minut.
K podávání se hodí oříšky v medu, posunute tím vzhled i chuť moučníku ještě o kousek dál!
Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *