Dá to trochu práce, ale výsledek stojí za to. Domácí karlovarský knedlík dělám párkrát do roka, vždy na přání dětí. Moc jim chutná a kdyby mohli, chtějí ho každý víkend…
Vyzkoušejte můj recept i vy.
Suroviny:
7 rohlíku (cca 300 g)
4 vejce
100 g rozpuštěného másla
230 ml mléka
hrst petrželky
sůl
Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Lépe se pracuje s den starým pečivem než s čerstvým.
Z vajec si oddělíme bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme sníh. Rozpustíme si máslo.
Do větší mísy dáme nakrájené pečivo, osolíme, přidáme nakrájenou petržel, máslo, mléko a žloutky. Promícháme a přidáme sníh z bílků – opět lehce promícháme. Necháme pět minut odležet.
Připravíme si potravinovou fólii naneseme polovinu směsi a utažením vytvarujeme knedlík. Poté zabalíme do alobalu. A pak druhý knedlík…
Vaříme ve vroucí vodě 25 minut.
Dobrou chuť!