Recepty

Křupavé housky

Domácí pečivo nejen skvěle chutná, ale krásně provoní celý byt. Vyzkoušejte můj recept na křupavé housky. My jsme je dnes měli k obědu s plackami z krůtího masa. Byla to příjemná změna oproti masu s běžnou přílohou.
Pokud vás recept zaujal, tak si ho nezapomeňte uložit!

Suroviny:
15 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
50 ml mléka

500 g hladké mouky
200 ml mléka
100 g bílého jogurtu
7 g soli (1,5 lžičky)

Postup:
V hrnečku rozmícháme droždí, cukr a 50 ml mléka pokojové teploty. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut na teplém místě.
Mezitím si do mísy (od kuchyňského robota) dáme ostatní suroviny. Po chvíli přidáme kvásek, v robotu hněteme cca 1-2 minuty, těsto se spojí rychle. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Poté těsto přendáme na pomoučenou plochu a rozdělíme na 8 dílů. Rukami tvarujeme bochánky, které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Housky potřeme vodou a posypeme semínky a vločkami.
Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů, čas pečení je 20 minut (posledních 5 minut jsem teplotu snížila na 200 stupňů). Necháme vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *