Recepty

Sekaná z červené čočky

Tohle vám bude chutnat! Jednoduchý recept na “sekanou” z červené čočky. Zdravý oběd (nebo večeře) plný bílkovin. Z levných a dostupných surovin…
Stojí za vyzkoušení, slibuji, že vám bude chutnat.

Suroviny:
200 g červené čočky
3 větší mrkve
3 vejce
1 cibule
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
1 lzička kmínu
1 lzička sladké červené papriky
1 lzička kari
sůl
4 lžíce oleje

Postup:
Červenou čočku uvaříme s bobkovým listem a novým kořením. Vaříme do měkka, cca 15-20 minut. Poté necháme odkapat na sítku.
Mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Obojí restujeme na oleji přibližně 10 minut, před koncem přidáme kmín, papriku a kari.
Do mísy dáme čočku, přidáme vajíčka a mrkev s cibulí. Vše dobře promícháme.
Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a naplníme připravenou směsí.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, čas pečení je 45 minut.
Chutná dobře jen tak nebo třeba s mačkanými brambory.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *