Nový na recept na mrkvový dort s tvarohovým krémem. Vyzkoušejte ho i vy!
Recept je jednoduchý, z běžně dostupných surovin.
Suroviny:
240 g hladké mouky
190 g mrkve (= 2 větší mrkve)
120 g třtinového cukru
100 g rostlinného oleje
100 g vlašských ořechů
3 vejce
1 lžička sody
1 lžička skořice
špetka soli
250 g polotučného tvarohu
250 g mascarpone
2 vanilkové cukry
4 lžíce citronové šťávy
Postup:
Mrkev nastrouháme najemno. Ořechy nasekáme nožem.
V míse smícháme vajíčka, cukr a olej. Přidáme mrkev a ořechy.
Nakonec přidáme sypké suroviny – mouku, sodu a skořici – vše dobře promícháme.
Dortovou formu ⌀ 24 cm vyložíme pečícím papírem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, čas pečení je 35 – 40 minut.
Po vychladnutí korpus zarovnáme a seříznutou část rozmixujeme na drobky.
Smícháme tvaroh, mascarpone, citronovou šťávu a cukr. Korpus potřeme tvarohovou směsí a povrch posypeme rozmixovanými drobky. Necháme několik hodin odpočinout v lednici.
Můžeme ozdobit kousky čokolády a sušenými jedlými květy.
Dobrou chuť!