Děkuji moc za váš zájem o tento recept. Přidávám tedy seznam surovin a postup na tento vynikající dort, vhodný pro každou příležitost. Krém s ricottou a bílou čokoládou se snad stane i vaším oblíbeným.
Korpus (forma ⌀ 24 cm):
250 g hladké mouky, 2 vejce (L), 100 ml rostlinného oleje, 200 ml perlivé vody, 4 lžíce jahodové marmelády, 1 lžička sody, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce kakaa, špetka soli
Krém:
200 g ricotta, 250 g polotučný tvaroh, 90 g bílé čokolády, 60 g másla
+ ovoce, 10 g želatiny v prášku, 2 lžíce cukru, marmeláda na potření korpusu
POSTUP:
Připravíme si těsto na korpus. Smícháme vejce s olejem, přidáme vodu, marmeládu a cukr. Do směsi prosejeme mouku se sodou. Přidáme kakao. Dobře promícháme a vlejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, čas pečení je 35 minut. Korpus necháme vychladnout a poté seřízneme do rovna, pokud je třeba.
Krém vytvoříme rozpuštěním bílé čokolády a másla. Do této směsi pak pomalu vmícháme ricottu a tvaroh.
Korpus si potřeme několika lžícemi jahodové marmelády, navrch navrstvíme krém. Jahody si nakrájíme na kousky, můžeme přidat i maliny. Ovoce uložíme na téměř hotový dort. Posledním krokem je připravení želatiny, ale tu můžete i vynechat. Želatinu připravíme podle návodu – prášek smícháme s vodou a cukrem a přivedeme k varu. Necháme trochu vychladnout, ale hlídáme si tuhost, ať nemusíme želatinu znovu rozehřívat. Hotovou želatinou přelijeme ovoce a dáme chvíli do lednice a je to vše. Dobrou chuť a ať se vám dort také povede.
LUCKA @mama.ctyr.loupezniku