Recepty

Cibulové bagety

Tyhle cibulové bagety se u vás dlouho “neohřejí”, chutnají dobře samotné nebo s čímkoli, co máte k pečivu rádi. Recept je jednoduchý, zvládne ho každý. 

Suroviny (na větší 3 bagety):
600 g hladké mouky
7 g sušeného droždí (1 sáček)
25 g cukru
2 lžičky soli
330 g vlažné vody
50 g smažené cibulky (třeba z Ikea)
+ rozšlehané vejce na potření

Postup:
Do hnětací mísy dáme mouku, cukr, sůl a cibulku. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí a přilejeme k sypkým surovinám. V robotu nebo ručně zpracujeme jednotné těsto a necháme ho hodinu kynout.
Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvarujeme bagety, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Na 10 minut přikryjeme utěrkou a necháme ještě dokynout. Bagety ve středu nařízneme a potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů, čas pečení je cca 20 minut.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *