Sezóna dýní je u nás zahájena. Přidávám tip na skvělý oběd pro celou rodinu. Jednoduchý recept jako vždy!
Suroviny:
cca 1 kg vepřové kotlety bez kosti vcelku
7 plátku šunky (slaniny)
2 lžíce povidel
2 mrkve, 1 petržel
3 větvičky rozmarýnu
1/2 menší dýně hokaido
sůl, pepř, olej
Postup:
Maso očistíme (pokud je třeba) a nařízneme na plátky – ale nedokrojíme až dolů. Osolíme a opepříme.
Smícháme povidla a 2 lžíce oleje. Každou “kapsu”, která nám vznikla zakrojením, pomažeme povidly, vložíme plátek šunky, kousek rozmarýnu a kousek dýně. Kořenovou zeleninu (i zbytek dýně) nakrájíme a volně nasypeme kolem masa. Lehce zakápneme olejem a osolíme.
Troubu rozehřejeme na 170 stupňů. Pečeme pod pokličkou 1,5 hodiny, posledních 5 minut bez poklice.
Dobrou chuť!