A opět něco pro milovníky masa! Tohle musíte vyzkoušet – moje trhané vepřové maso. Pomalu pečené…
Chutná skvěle jako oběd s rýží, jako svačinka na toustu. Vychutnejte si ho podle sebe a nejlépe se salátem coleslaw.
Suroviny:
cca 1 kg vepřové plece
1 velký rajčatový protlak (115 g)
1 menší cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžičky mleté papriky
1 lžička soli
2 lžičky třtinového cukru
4 lžíce teriyaki omáčky
4 lžíce oleje
200 ml vody
Salát:
350 g bílého zelí
1 mrkev
1/2 jablka
šťáva z poloviny citrónu
3 lžíce majonézy
1 lžička cukru moučka
sůl, pepř
Postup:
Připravíme si marinádu. Smícháme rajčatový protlak, hořčici, mletou papriku, cukr, sůl a teriyaki omáčku. Maso v celku osolíme a potřeme ze všech stran marinádou.
V litinovém hrnci necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a případně zbylou marinádu, podlejeme vodou a přikryjeme poklicí. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů – 20 minut. Poté snížíme teplotu na 150 stupňů a pečeme další dvě hodiny. Hotové maso poté “natrháme” vidličkou i s výpekem / zbytkem marinády.
Salát si připravíme nakrájením zelí na jemné krátké nudličky, mrkev a oloupané jablko nastrouháme. Majonézu smícháme s citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. Přimícháme k nakrájeným surovinám, necháme vychladit.
Dobrou chuť!