Konečně přidávám recept na “mini Pavlovy”, protože jsem konečně našla správný poměr surovin i správnou teplotu trouby. Ale pozor, každá trouba je jiná! Nenechte se odradit, pokud se na poprvé nepovede. Praxe dělá mistra. Proto jste i u mě kdysi viděli hnědé pusinky a četli jste mě nešťastné komentáře.
Tento dezert je jednoduchý a efektní zaujme na první pohled…
Pokud se vám recept líbí, tak si ho nezapomeňte uložit!
Suroviny:
2 bílky z vajec velikosti L
130 g cukru krystal
+ na ozdobu: šlehačka, tvaroh, ovoce
Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem do tuha, ale tak, aby se špičky sněhu ohýbaly. V mixéru to trvá cca 8-10 minut.
Troubu si předehřejeme na 80 stupňů. Připravíme si plech s pečícím papírem, na který si můžeme nakreslit kolečka jako šablony na pusinky. Většinou obkresluji sklenici.
Vyšlehaný sníh dáme do cukrářského zdobícího sáčku a na plech tvoříme “hnízdečka”. V troubě sušíme přibližně 80 minut, vždy kontroluju pohledem i poklepáním. Pusinky nesmí lepit a také nesmí zhnědnout. Poté necháme vystydnout.
Zdobíme opět cukrářským sáčkem. Já používám směs šlehačky, tvarohu a cukru. Na dozdobení je ideální drobné ovoce (borůvky, maliny, rybíz… ).
Dobrou chuť!