Nazvala bych to borůvkové tiramisu, ale tento dezert neobsahuje mascarpone ani kávu. Já raději používám ricottu, chutná mi a nemá tolik tuku. Varianta bez namáčení do kávy je ideální pro děti.
Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý nepečený dezert s chutí borůvek.
Borůvkové tiramisu Borůvkové tiramisu
Suroviny (forma 25 x 16 cm):
500 g ricotty
250 g polotučného tvarohu
200 g dlouhých piškotů
125 g čerstvých borůvek
120 g mražených borůvek
2 lžíce cukru krupice
4 lžíce moučkového cukru
1 lžíce kakaa
Postup:
Mražené borůvky dáme do hrnce, podlijeme vodou a přidáme dvě lžíce cukru krupice. Přivedeme k varu a vaříme tři minuty. Ricottu smícháme s tvarohem a moučkovým cukrem.
Do mísy / formy si na dno naskládáme dlouhé piškoty a přelijeme polovinou svařených borůvek. Přidáme vrstvu krému, posypeme čerstvými borůvkami a znovu dáme vrstvu piškotů přelitých rozvařenými borůvkami. Následuje další vrstva krému. Nakonec lehce posypeme kakaem – pomocí sítka. Dozdobíme čerstvými borůvkami. Dáme chladit do lednice, ideálně přes noc, ať jsou piškoty měkké.
Dobrou chuť!