Recepty

Borůvkové tiramisu

Nazvala bych to borůvkové tiramisu, ale tento dezert neobsahuje mascarpone ani kávu. Já raději používám ricottu, chutná mi a nemá tolik tuku. Varianta bez namáčení do kávy je ideální pro děti. 

Vyzkoušejte i vy tento jednoduchý nepečený dezert s chutí borůvek.

Suroviny (forma 25 x 16 cm):

500 g ricotty

250 g polotučného tvarohu 

200 g dlouhých piškotů

125 g čerstvých borůvek 

120 g mražených borůvek 

2 lžíce cukru krupice

4 lžíce moučkového cukru

1 lžíce kakaa 

Postup:

Mražené borůvky dáme do hrnce, podlijeme vodou a přidáme dvě lžíce cukru krupice. Přivedeme k varu a vaříme tři minuty. Ricottu smícháme s tvarohem a moučkovým cukrem.

Do mísy / formy si na dno naskládáme dlouhé piškoty a přelijeme polovinou svařených borůvek. Přidáme vrstvu krému, posypeme čerstvými borůvkami a znovu dáme vrstvu piškotů přelitých rozvařenými borůvkami. Následuje další vrstva krému. Nakonec lehce posypeme kakaem – pomocí sítka. Dozdobíme čerstvými borůvkami. Dáme chladit do lednice, ideálně přes noc, ať jsou piškoty měkké.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *