Recepty

Sekaná s mozzarellou

Náš oblíbený recept na šťavnatou sekanou s mozzarellou…

Bude chutnat vám i dětem! Vyzkoušejte tento jednoduchý recept i vy.

Suroviny:
500 mletého masa (použila jsem vepřovou kýtu)
125 g mozzarelly
80 g strouhanky
2 vejce
1 mrkev
1 lžička drceného kmínu
sůl

+ 3 plátky slaniny navrch

Postup:
Mleté maso dáme do mísy, osolíme.
Přidáme nastrouhanou mozzarellu, kmín a najemno nastrouhanou mrkev. Vmícháme vejce. Zasypeme strouhankou a rukama vytvoříme “šišku”.
Do pekáčku nalejeme cca centimetr vody a vložíme sekanou. Slaninu nakrájíme na proužky a překryjeme jimi připravenou sekanou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů, čas pečení je 50 minut (pokud je třeba, tak v průběhu pečení podlijeme další vodou).
Doporučuji podávat s bramborovo-batátovou kaší.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *