Jednoduchá hrachová polévka, která zahřeje i zasytí. Vyzkoušejte tento recept i vy! Věřím, že se stane i vaším oblíbeným! Je pouze z pár surovin, které má člověk doma vždy.
Suroviny:
300 g žlutého hrachu (používám půlený)
2 mrkve
1 petržel
2 litry vody + kostka bio bujónu (nebo vývar)
1 stroužek česneku
2 lžíce oleje
sůl, pepř
Postup:
Hrách si namočíme den předem (přes noc).
Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka. Hrách scedíme na sítku a necháme odkapat.
V hrnci si rozehřejeme olej a přidáme hrách, mrkev i petržel. Chvíli restujeme a poté podlijeme vývarem. Na mírném ohni vaříme 30 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Poté dochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem (pokud je třeba). Podáváme s opečeným toustem.
Dobrou chuť!