Obyčejné a levné jídlo.
Česká letní klasika, tedy alespoň u nás…
Jednoduchá koprová omáčka.
Kupodivu ji jedí všechny děti, to se u jiných jídel nestává, každý má rád něco jiného.
Vyzkoušejte i vy můj obyčejný recept a třeba mi i napište, jak děláte tuto klasiku vy.
Suroviny:
700 ml vývaru
35 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 g zakysané smetany 18%
cca 4 stonky čerstvého kopru
sůl, lžička cukru
Postup:
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme mouku, dobře rozmícháme a přilejeme vývar. Opět rozmícháme dohladka a přidáme nakrájený kopr. Necháme vařit 20 minut.
Po uvaření přidáme smetanu a dochutíme cukrem a solí, už nevaříme, jen promícháme.
U nás vítězí jako příloha brambory a vařené vejce.
Dobrou chuť!
Dobrý de, děkuji za recept. Kde ale vezmu vývar? Běžně ho doma nemám. Děkuji.
Dobrý den. Vývar si „vyrobím“ z bio bujónu (kupuji třeba v DM nebo Albertu), v dnešní době je i vývar z kostky s dobrým složením…